Fluffy pancakes

Fluffy bietenpannenkoekjes

Deze bietenpannenkoekjes zijn niet alleen onwijs lekker, ze zijn ook nog eens simpel om te maken, kleurrijk én heel gezond.

Zo zijn rode bieten zeer voedzaam. Ze hebben een hoog gehalte aan vitaminen, mineralen, aminozuren en fytonutriënten zoals betanine. Betanine zorgt o.a. voor die prachtige dieprode kleur van bieten.

Daarnaast hebben bieten een leverbeschermende werking, ontstekingsremmende eigenschappen, zijn ze sterk antioxidant en een goede voedingsbron voor de bacteriën van je darmflora.

Kikkererwtenmeel is gemaakt van, jawel jawel, kikkererwten! Daarmee zijn deze pannenkoekjes glutenvrij en rijk aan eiwitten. Kikkererwtenmeel smaakt een beetje nootachtig én zorgt voor de fluff van deze pannenkoeken.

Omdat deze pannenkoekjes zowel zoet als hartig zijn, zijn ze perfect als ontbijt met wat fruit en granola, als lunch met gegrilde groenten en pesto of als dessert met een bolletje ijs.

Wat heb je nodig?:

  • 120 g kikkererwtenmeel
  • 1 el bietenpoeder
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml water of plantaardige melk

Wat je doet:

Meng het kikkererwtenmeel, bietenpoeder en bakpoeder in een kom. Om klontjes te voorkomen kun je het geheel eventueel zeven.

Giet vervolgens het water of de plantaardige melk erbij en roer goed door tot je een mooi, dik pannenkoekenbeslag hebt.

Verhit in een koekenpan ’n klontje kokosolie of scheutje olijfolie. Bak pannenkoekjes van het beslag en geniet ervan!

Het beslag kun je prima al een dag van te voren maken, ze worden dan extra dik. De pannenkoekjes zijn een paar dagen houdbaar in de koelkast.