Over mij

Hi, ik ben Puk! 28 jaar, kruidenkenner- en liefhebber en groot fan van de natuur.

De natuur is zo’n enorm belangrijke factor in ons leven. Sterker nog, zonder de planten om ons heen zouden wij het niet zo lang uithouden. De natuur voedt ons, in de breedste zin van het woord.

Niet alleen onze voeding, medicijnen, kleding en bouwmaterialen halen wij in de basis uit de natuur, maar zij biedt ook rust, stilte, inspiratie en reflectie.

We ademenen de zuurstof die de aarde produceert en zijn afhankelijk van bacteriën die in de bodem leven.

We zijn een onderdeel van de natuur. En ergens along the way zijn we de connectie met de natuur, en dus met onszelf, een beetje (heel erg) kwijt geraakt.

Het is mijn missie om dat contact weer op te laten bloeien. Door je met heel veel enthousiasme te inspireren en mijn kennis over kruiden, (orthomoleculaire) voeding en de werking van ons menselijke lichaam met je te delen.

Puk van Arend

Sinds jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in de natuur. Specifiek in de geneeskrachtige werking van planten. Waarom weet ik niet, maar de interesse is er altijd geweest. Lange tijd heb ik gedacht dat het een vak was wat niet meer actief beoefend werd. Dus lange tijd bleef het bij een interesse, waar ik verder niet zoveel serieuze aandacht aan besteedde.

Tot het derde jaar van mijn studie eventmanagement. Tijdens een van mijn stages zat ik achter mijn bureau te mijmeren over wat ik nou eigenlijk écht wilde. Eventmanager worden was het in ieder geval niet. Mijn oog viel op een boekje wat ik in mijn tas had zitten over geneeskrachtige planten, met de titel ‘fytotherapie’. Ik bedacht me dat ik die term nog nooit had opgezocht. Beste Google-search die ik ooit heb gedaan.

Fytotherapie betekent kruidengeneeskunde. Die middag kwam ik er achter dat er verschillende studies bestonden, in Nederland. Dat het wel degelijk een vak was wat nog beoefend werd. Ik heb er niet lang over na hoeven denken… Twee dagen later was het besloten. Ik zou de studie waar ik mee bezig was afronden, om daarna te starten met een studie fytotherapie. Een studie waar ik stiekem altijd van gedroomd had.

Tijdens die studie heb ik meer geleerd dan ik van te voren had kunnen bedenken. Het heeft nieuwe wegen voor me geopend. Ik heb geleerd over de werking en verwerking van planten, maar nog belangrijker – ik begon me het belang, de kracht en de pracht van de natuur steeds meer te beseffen.

Het belang van echte voeding. De kracht van planten en het effect wat ze op ons lichaam hebben. Of dat nou als voeding, verzorgingsproduct of medicijn is. De creativiteit van de natuur, hoe planten met elkaar communiceren en trucs bedenken om zich voort te planten of om niet opgegeten te worden. Hoe er constante ritmes zijn in de natuur en dus ons leven, die er elke dag, ieder jaar weer zijn. Het ritme van de seizoenen, dag en nacht, eb en vloed, onze ademhaling.

En eigenlijk had ik er nog nooit zo bewust bij stil gestaan.

We leven in een hele snelle wereld, waar er van alles van ons wordt verwacht. Dus we staan nauwelijks stil bij de dingen die er in en om ons heen gebeuren. Door meer terug naar de basis te gaan, terug naar het contact met de natuur en met mezelf, merk ik dat mijn leven iets vertraagd. En dat is een heel fijn gevoel.

Wil je dagelijks geïnspireerd worden, vind me dan ook op Instagram!

Foto’s zijn gemaakt door de getalenteerde Michel de Ram!