Voeding en (geneeskrachtige) kruiden zijn de basis van onze gezondheid. Ik help je graag om die basis te versterken.

Hi, ik ben Puk! Zo’n 10 jaar geleden besloot ik om mijn fascinatie voor geneeskrachtige kruiden serieus te nemen. Dat begon met een 2-jarige opleiding fytotherapie en veeeele uren zelfstudie. 

Hoe meer ik leerde over het gebruik en de verwerking van kruiden, hoe meer ik leerde over de werking van het menselijk lichaam en het belang van échte, voedende voeding. 

Ons lichaam is een bijzonder en fascinerend organisme. De biljoenen cellen waaruit wij bestaan zorgen er samen voor dat ons hart klopt, er bloed door onze aderen stroomt, voedingsstoffen worden opgenomen, afvalstoffen worden afgevoerd, je beschermd wordt tegen ziekteverwekkers, je mentaal lekker gaat en nog veel VEEL meer.

Om al die processen zo optimaal mogelijk te laten verlopen, heeft jouw lichaam bouw-, brand- en hulpstoffen nodig. Kortom, voedingsstoffen. Het is aan jou om je lichaam daarvan te voorzien. 

Zodat jij je blijste, gezondste en energiekste zelf kunt zijn!

Helaas is kennis over voeding, geneeskrachtige kruiden en het menselijk lichaam vaak niet standaard aangeleerd of makkelijk toegankelijk. Ik wil daar verandering in brengen.

Met veel enthousiasme, liefde en plezier deel ik daarom mijn kennis met jou. Ik laat je zien hoe je die kennis om zet naar heerlijke maaltijden, gerechten en kruidenpreparaties.

Zo weet jij hoe je jouw lichaam écht kunt voeden en ondersteunen. En geloof me, het is niet alleen super leuk om met kennis voor jezelf te zorgen – je gaat je er ook een STUK beter van voelen.

Foto’s door Michel de Ram

Organiseer jij een retraite, cursus, training of workshop? En ben je op zoek naar een kok die verstand heeft van gezond en lekker eten? Ik help je graag!

Een paar leuke weetjes over mij

❊ Ik woon samen met mijn vriend Daan en onze kat Sambal in hartje Utrecht. Een prachtige stad, maar het is mijn grote droom om later ergens in het groen te wonen. Met een grote moes- en kruidentuin en waar ik vanuit mijn keuken zo het bos in kan lopen.

❊ Na mijn bachelor eventmanagement gooide ik het roer om. Mijn 2-jarige opleiding fytotherapie volgde ik bij Herba Sanitas. Daarna volgde een online cursus via The Herbal Academy, een cursus orthomoleculaire voeding, medische basiskennis en veeeeele uren zelfstudie. 

❊ Knoflook, oregano, kurkuma, rozemarijn en komijn horen bij mijn favoriete keukenkruiden. Qua wilde kruiden ben ik altijd blij om vlier, tamme kastanje, daslook en duindoorn tegen te komen. Oké en brandnetel, kleefkruid en vogelmuur. 

❊ Ik ben dol op koken en lekker eten! Ik heb niet persé een lievelingsgerecht of keuken, maar als ik iets zou moeten noemen is het de Mexicaanse en Libanese keuken. En goeie kaasfondue. 

❊ Ik kijk het liefst naar animatie. Mijn favoriete series zijn Avatar: The Last Airbender (absoluut mijn #1), FullMetal Alchemist: Brotherhood, Arcane en The Dark Crystal. 

❊ Vroeger spaarde ik beeldjes van elfjes. Ik ben er nog steeds gek op en ze staan door het hele huis heen verspreid. Tussen alle kamerplanten door.

❊ Ik hou van spiritualiteit, maar zweef niet weg. Ik sta met beide benen op de grond, geworteld in de aarde. 

Wil je meer weten of heb je vragen? Stuur me gerust een mailtje via puk@pukvanarend.nl of vind me op Instagram.